Inhoud/doelstelling

ERVARING EN DOEL

Armando heeft bij de KNVB, Feyenoord, FC Utrecht, FC Twente, ProCamp en ook enkele regionale voetbalscholen de voetbalopleiding gevolgd en daar heeft hij geleerd hoe belangrijk de techniek binnen het voetbal is en dat hier over het algemeen te weinig aandacht aan word besteed.

Op dit moment werkt hij ook als personal trainer bij TomFit en BijPrins.

Doel:
Het verbeteren van de individuele spelers zodat zij een grotere bijdrage kunnen vormen bij het groepsproces. Wij proberen de spelers/speelsters op technisch, tactisch en mentaal vlak beter te maken tijdens onze trainingen.

Plezier staat centraal in onze trainingen. We willen dat iedereen met een plezierig gevoel naar onze trainingen komt en met een voldaan gevoel onze training weer verlaat.

voetbaltraining door armando

INHOUD TRAININGEN

Als een speler de technieken al op zeer jonge leeftijd aanleert heeft de speler daar zijn hele leven plezier van. Met goede individuele oefeningen en die veelvuldig te herhalen leer je die technieken behoorlijk snel. Als de speler ziet dat zijn of haar acties snel vooruitgaan en dit wordt gezien en gestimuleerd door de trainer neemt het zelfvertrouwen van de speler toe.

 • Aannemen en draaien
 • Kappen en draaien
 • 1 vs 1 en 2 vs 2
 • Loop coördinatie
 • Snelheid en wendbaarheid
 • Reactievermogen
 • Passen en trappen
 • Afwerken
 • Inzicht
 • Mentaliteit
 • Kracht
 • Explosiviteit
 • Sport specifieke oefeningen

De vaardigheden worden geoefend en komen gedurende alle trainingen voortdurend terug zodat de beheersing ervan behouden blijft en het automatismen worden. De geleerde vaardigheden kunnen worden toegepast in verschillende partijvormen met weerstand. Al met al staat spelvreugde centraal.

MENTAAL

De mentale training begint de eerste de beste training al. Spelers gaan met technische bewegingen aan de gang die ze nog niet goed of nog niet beheersen. Ze zullen de technische bewegingen na een training nog niet beheersen. De een gaat rustig door met oefenen en de

ander krijgt er de pest in omdat het hem niet lukt. Dan moet de speler in kwestie wel de mentaliteit opbrengen om door te gaan. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Hoe gaan spelers met winst en verlies binnen spel- en partijvormen om. Geeft een speler snel op of gaat hij door. Door middel van positieve ondersteuning en coaching wordt de speler aangegeven wat er niet goed maar bovenal wat ze wel goed hebben gedaan, dat werkt stimulerend. Daarnaast geven we de spelers verantwoordelijkheid zowel binnen als buiten het veld.

TECHNIEK

Als je je tegenstander de baas wilt zijn, moet je eerst de baas zijn over de bal. Er zal dan ook heel intensief getraind worden op de individuele techniek van een speler. Techniek wat uiteindelijk functioneel toegepast kan worden in de wedstrijd. De spelers leren de volgende technieken aan : snel voetenwerk, dribbelen en drijven(accelereren), kappen en draaien(domineren), balgevoel, basisbewegingen, schijnbewegingen, passeerbewegingen, passen en trappen, balaanname en koppen, het afwerken op het doel. Uiteraard worden de technieken links en rechts aangeleerd.

TACTIEK

De technische trainingsvormen bevatten veel tactische elementen. Een speler passeert een tegenstander om een overal situatie te creëren. Of een speler geeft een dieptepass, waardoor een medespeler vrij voor de keeper komt. Het schieten op doel om te scoren is voor een deel ook tactiek. De speler schiet tenslotte op het doel om te scoren. We gaan spelers leren om tactisch slimmer op doel te schieten zodat de kans om te scoren groter wordt. Een goede traptechniek is uiteraard een vereiste. Ook wordt het juiste moment in het opendraaien met bal, om jezelf vrij te spelen en een opening of scoringskans te creëren getraind. Daarnaast is het ook belangrijk zonder bal ruimtes te herkennen om voorwaarden te creëren voor jezelf en/of je medespelers.

FYSIEK

De weerstanden zitten binnen het voetbal opgesloten. Wat zijn de mogelijkheden om spelers fysiek sterker te laten worden, of slimmer te laten worden. Wie niet sterk is moet slim zijn, of snel zijn(handelingssnelheid). Een speler die in zijn leeftijdscategorie iedereen de baas is kan meer weerstand ondervinden als hij met oudere spelers gaat trainen. Hij zal niet alleen fysiek meer getest worden maar zal ook slimmer met deze weerstand om moeten gaan. Dus sneller handelen als hij een tegenstander treft die fysiek sterker is. Kap en draaibewegingen over een korte afstand binnen een bepaalde tijd kunnen fysiek heel belastend zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om het fysiek van een speler te trainen, of om slimmer met een minder fysiek om te gaan. Spelenderwijs wordt de speler door de methode fysiek herhaaldelijk getest. Je zal steeds sneller moeten handelen waardoor je start- en handelingssnelheid (accelereren en domineren) snel zullen toenemen.

MEER WETEN OVER ONZE VOETBALACADEMIE?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak. Graag beantwoord ik al je vragen over voetbal en het verbeteren van voetbaltechniek.

Armando van Breda

Trainer voetbalacademie

06 - 37 29 58 28

armando@fit2shoot.nl

armando van breda